Newsletter

Subscribe to the MidNight Shop mailing list to receive updates on new arrivals, special offers and other discount information.

[contact-form-7 id="21" title="Newsletter"]

Electronicele in topul preferintelor pentru mediul online

Diverse , July 25, 2016

Electronicele in topul preferintelor pentru mediul onlineIndiferent ca vrem sa cumparam electronice sau sa le vindem vom intra de fiecare data pe internet.

Mai mult de 60 de procente dintre oamenii care fac cumparaturi in mediul online cumpara cel mai des electronice precum componente de calculator, telefoane mobile, produse electronice cum ar fi televizoarele, consolele, tabletele si cititoarele de carti electroncice.

Un studiu arata ca persoanele care cumpara online si sunt din Bulgaria achizitioneaza in proportie aproximativ egala atat accesorii si articole vestimentare cat si electronice, si ungurii cumpara cea mai mare gama de produse: electrocasnice, carti, produse vestimentare, electronice, etc.

Studiul cu privire la ce se intampla in Romania a fost facut pe 900 de persoane, cel din Ungaria pe 2000 si cel din Bulgaria pe 700.

Rezultatele studiului arata o diferenta semnificativa si intre profilele celor care cumpara din mediul onlie. In tara noastra peste 66 de procente din persoanele care cumpara online sunt barbati si un numar 34 de procente sunt femei spre deosebire de bulgari sau de unguri unde se pare ca femeile sunt mult mai active in domeniul acesta.

La bulgari sunt aproximativ 58 de pocente femei si 42 de procente barbati iar in Ungaria media intre barbati si femei este aproape egala.

In legatura cu obiceiurile de cumparare ale romanilor au fost descoperite 6 profile ale persoanelor care cumpara in online.

Sunt exepertii in proportie de 29 de procente care stiu cel mai bine sistemul, cei care cauta reducerile in proportie de 18 procente care sunt de altfel si cei care urmaresc oferte, persoanele care everifica si care sunt 16 procente si sunt si cei care analizeaza cel mai mult tot ceea ce gasesc, persoanele incepatoare in proprotie de 13% care acum incep sa cumpere online.

Mai sunt cumparatorii ocazionali care cumpara doar din cand in cand si cei in cautare de aventuri care cauta noi experiente. Inainte de a cumpara cei mai multi aleg drept sursa principala de informare site-urile unde pot fi comparate preturile si apoi magazinele online unde pot sa cumpere direct produslee.

Cumparaturile online ne dau acces si mobilitate pentru o paleta larga de servicii si produse si de asta in utlima vreme s-a inregistrat si o dezvoltare substantiala in Romania a comertului online. Acest lucru este si un pas pentru a determina cat mai bine cum se comporta consumatorii online si care le sunt obiceiurile de cmumpaare.

30 de procente din romanii care cumpara online sunt incadrati in categoria experti pentru ca sunt cei care cunosc foarte bine metodele de plata, serviciile online si metodele de livrare si sunt si cei care prefera sa faca cumparaturi online pentru ca le considera usor de cumparat si la preturi bune.

Expertii sunt persoanele care au o foarte mare incredere in sistemul din care cumpara si cumpara tot felul de produse in timp scurt si in mod constant si care in general se informeaza dintr-o varietate de surse.

Tipul acesta de cumparatori e reprezentat in general de barbati care au varste curpinse intr 30 si pana la 49 de ani, care traiesc in orase si care prefera magazinele cu multe produse.

Random Posts:

Be Sociable, Share!