Despre combinatia de miere si catina, solutia optima pentru imbunatatirea imunitatii

0 Shares
0
0
0

Combinatia dintre miere si catina este utilizata de sute de ani in intreaga lume datorita proprietatilor sale benefice. Alegand un sirop catina si miere bio, de foarte buna calitate si produs din ingrediente atent selectionate aduce numeroase beneficii organismului si te ajuta sa economisesti timp pentru ca nu mai trebuie sa iti prepari propriul sirop.

In tratatele de medicina indiene, chineze si tibetane, fructele de catina sunt considerate medicamente pentru tratarea afectiunilor pulmonare, gastrointestinale, cardiace, sanguine sau metabolice.

Catina este un foarte bun antioxidant. Are peste 190 de compusi nutritionali si  de 10 ori mai multa vitamina C decat citricele. Concentratia de vitamina C din catina atinge 2500mg / 100g in functie de specie. Acesta este motivul principal care o recomanda pentru cresterea imunitatii.

Catina este un fruct unic cu o varietate de nutrienti, flavonoide si acizi grasi esentiali. Aceasta include caroten, omega-3, -6, -7, -8 si -9, concentratii mari de vitamine C si E si anti-antioxidanti flavonoizi.

Catina contine vitamine si oligoelemente precum: A, B1, B2, B6, B9, E, F, K, P, beta-caroten, celuloza, fosfor, potasiu, fier, calciu si magneziu. Fructele de catina sunt, de asemenea, o sursa bogata de vitamina E, carotenoide, flavonoide, steroli – inclusiv beta-sitosterol, stanoli, superoxid dismutaza (SOD) si lipide polare.

Frunzele au efectul de a reduce inflamatile. Sunt o sursa la fel de bogata de antioxidanti importanti incluzand beta-caroten, vitamina E, flavonoide, catechine, acid elagic, acid ferulic, acid folic, dar si calciu, magneziu si potasiu.

Coaja de catina contine o cantitate mare de serotonina  – de 100 de ori mai mult decat bananele sau ciocolata, dar din nefericire, coaja nu este la fel de distractiv de mestecat ca o banana sau precum ciocolata. Incluzand catina intr-un sirop cu miere, se obtine o aroma placuta si se obtin beneficii din doua parti, mai exact de la catina si de la miere, aceasta fiind un prdus pentru care sunt cunoscute in prezent toate beneficiile.

Catina este cunoscuta in mod traditional pentru efectele asupra pielii, posibilitatea de a ameliora afectiuni ale cailor respiratorii, modul in care actioneaza asupra inflamatiilor si efectele benefice asupra imunitatii.

Catina este recomandata pentru:

  • sustinerea sistemului imunitar
  • sanatatea ochilor
  • efectul anti-imbatranire,
  • reducerea colesterolului
  • sprijinirea sanatatii cardiovasculare
  • sustinerea musculaturii
  • intarirea peretilor celulari
  • reglarea functiei endocrine
  • reglarea nivelului de lipide in sange
  • efecte antiinflamatorii
  • reducerea durerii.

Preparatele din fructe, seminte, frunze si scoarta ajuta in tratamentul membranelor mucoase, inclusiv pentru ulceratii si afectiuni gastro-intestinale, precum si pentru probleme vaginale. Anumiti compusi din scoarta si frunze sunt anti-cancerigeni. Studiile suplimentare au aratat ca uleiurile si sucul de catina au un efect pozitiv asupra sistemului cardiovascular si ajuta la scaderea colesterolului.

In timpul iernii ne putem proteja corpul cu acest amestec uimitor de catina si miere sub forma de sirop.

Datorita prezentei sale in medicina populara estica, China si Rusia au cercetat proprietatile medicinale, nutritionale si cosmetice ale catinei inca din anii ’50. Acum, catina a devenit populara in intreaga lume datorita beneficiilor pe care le ofera pentru intreg organismul.

0 Shares
You May Also Like
Scurt istoric al aplicatiilor mobile

BlogScurt istoric al aplicatiilor mobile

Era anul 1998 cand compania suedeza de telecomunicatii, Nokia, a decis sa incorporeze o mica aplicatie pe telefoanele sale mobile, astfel…