De ce refuza unii seniori sa fie cazati intr-un azil de batrani?

0 Shares
0
0
0

In Romania exista foarte multi batrani care din pacate sunt singuri, fie pentru ca nu au copii si alte rude, fie pentru ca au copii si nepoti, care insa sunt stabiliti in strainatate.

Exista chiar si batrani care au copii in tara, insa care se afla la zeci de kilometri distanta, si care au servici, si pur si simplu nu ii pot vizita.

Ei bine, pentru acesti batrani singura solutie pentru a scapa de singuratate si pentru a avea asigurata o batranete lipsita de griji consta in cazarea intr-un azil batrani.

Atunci cand aud despre aceasta solutie, multi seniori refuza din start, pentru ca ei au o parere total gresita despre ceea ce inseamna un azil de batrani in Romania.

Multi sunt cei care refuza sa se cazeze intr-un azil de batrani pentru ca au auzit odata cu trecerea timpului mituri conform carora viata in camine si in azile este una foarte grea.

Unii seniori cred ca in cazul in care aleg sa se cazeze la azil, nu primesc hrana, sau nu mai pot continua tratamentele pe care le urmeaza, iar din acest motiv viata le va fi pusa in pericol.

Exista alti seniori care considera ca traiul la azil este foarte greu, iar acolo nu vor avea parte de haine curate, vor fi inchisi in camere, si ca totul va fi ca la inchisoare.

Alti seniori sunt de parere ca odata cazati la azil, le vor fi luati banii si nu vor avea nici bani, nici mancare si nici medicamente, ceea ce este total fals.

Ei bine, exista o multime de seniori care au astfel de ganduri si de perceptii total gresite in ceea ce priveste traiul intr-un azil de batrani din Romania.

De fapt lucrurile stau total invers fata de cum cred batranii din Romania, care nu sunt bine informati. In primul rand, odata ce vor fi cazati la azil, acestia vor avea posibilitatea de a socializa si de a lega prietenii cu alte persoane de varste apropiate care sunt deja cazate acolo.

Toti batranii care sunt cazati la azil primesc mancare de cate 3 ori pe zi, plus cate doua gustari, asa ca nici in ceea ce priveste mancarea nu exista motive pentru care seniorii sa isi faca griji.

Medicamentele le vor fi oferite in fiecare zi de catre persoanele care au aceasta sarcina, deci nici in ceea ce priveste medicamentatia nu exista motive pentru care seniorii sa isi faca griji.

Batranii cazati la azil vor fi mereu asistati afara, vor fi dusi la toaleta in cazul in care nu se pot deplasa singuri, vor fi spalati daca nu se pot spala singuri, si vor beneficia de tot ceea ce este necesar pentru a avea o batranete lipsita de griji.

Asadar, motivul pentru care seniorii refuza categoric sa se mute intr-un azil de batrani, este acela ca nu sunt bine informati. Cei care stiu insa ce inseamna viata la azil, mai ales daca nu au pe nimeni acasa, aleg sa inceapa o viata noua si lipsita de griji, intr-un azil din tara.

0 Shares
You May Also Like
Scurt istoric al aplicatiilor mobile

BlogScurt istoric al aplicatiilor mobile

Era anul 1998 cand compania suedeza de telecomunicatii, Nokia, a decis sa incorporeze o mica aplicatie pe telefoanele sale mobile, astfel…