Cum poti cumpara un cablu USB bun?

0 Shares
0
0
0

Viteza incarcarii si transferului fisierelor este strans legata de aceste patru fire.

Cele doua reguli care trebuie copiate de o suta de ori pe tabla sunt: ​​- cu cat firul este mai lung, cu atat rezistenta este mai mare – cu cat firul este mai fin, cu atat rezistenta este mai mare.

Rezistenta unui cablu de date este capacitatea de a slabi fluxul de curent electric (de aceea cablurile dvs. se incalzesc uneori). Pentru ca curentul sa curga optim, incalzirea nu conteaza absolut deloc.

Deci, daca intelegeti corect, pentru a incarca rapid smartphone-ul dvs., trebuie sa pierdeti cel mai putin curent pe cale, astfel incat rezistenta sa fie cat mai mica posibil.

Transferati rapid

Pentru firele de transfer, este o poveste diferita. Standardul USB afirma ca “doua dispozitive trebuie sa poata schimba in mai putin de 26 de nanosecunde” (mai putin decat durata unui blitz strobe) datele.

Stiind ca un fir transporta fisierele la o medie de 5,2 nanosecunde pe metru, care este lungimea maxima care nu trebuie depasita?

Dupa un calcul rapid, intelegem ca un cablu USB nu trebuie sa depaseasca 5 metri pentru a transfera fisiere.

In cele din urma, am gasit echilibrul potrivit intre grosime si lungime pentru a incarca si transfera la viteza mare.

Cazul fotografiilor de vacanta

Atunci cand transferati fotografiile, cablul USB poarta semnale in 0 si 1. Aceste semnale sunt transmise prin diferentiere: imaginati-va fotografia pe un fir si opusul acestuia pe cealalta. Din pacate, aceste 0 si 1 sunt uneori incetinite in calatoria lor prin interferente electromagnetice (tipuri de unde emise de dispozitivele electrice din apropiere: smartphone, internet box etc.).

Pentru a evita acest lucru, cea mai comuna tehnica este de a rasuci cele doua fire care poarta 0s si 1s. Astfel, daca apare o perturbatie, atinge cele doua semnale (normal si opusul) in acelasi mod si unele informatii sau perturbatii pot fi ignorate.

Tulburari de semnal

O alta tehnica este de a preveni complet perturbatiile de a ajunge la fire, ceea ce se numeste ecranare. Exista mai multe optiuni:

Banda de aluminiu: nume barbar care inseamna pur si simplu hartie din aluminiu care inconjoara complet firele.

Panglica de sarma de cupru: firele sunt inchise acolo, ceea ce face posibila blocarea tulburarilor datorita proprietatilor cuprului.

Sunt si producatori care combina aceste doua tehnici pentru a opri perturbatiile si pentru a impiedica ruperea benzii de aluminiu.

Diferitele tipuri de ecranare

Pentru a fi puternic, un cablu trebuie sa respecte doua lucruri importante:

Conectori turnati: Formam conectorii prin infasurarea dopului sudat din plastic topit cu matrite; cateva secunde de uscare mai tarziu, si este gata! Ca rezultat, mai multi conectori care explodeaza in bucati, sudurile sunt protejate, iar partea flexibila reduce riscul de rupere a cablurilor.

High-end plastic: exista multe tipuri de plastic. Pe partea noastra, folosim un plastic numit elastomer termoplastic sau TPE (amestec de material plastic care se topeste cu caldura si cauciuc). Astfel, cablurile sunt flexibile, durabile si placute la atingere. Acestea sunt unele dintre cele mai bune cabluri de date.

 

0 Shares
You May Also Like
Scurt istoric al aplicatiilor mobile

BlogScurt istoric al aplicatiilor mobile

Era anul 1998 cand compania suedeza de telecomunicatii, Nokia, a decis sa incorporeze o mica aplicatie pe telefoanele sale mobile, astfel…