Cum iti alegi avocatul pentru divort?

0 Shares
0
0
0

In cazul in care casnicia ta nu mai are nici o sansa de a fi salvata, cu siguranta cea mai simpla solutie pentru a avea o viata normala, o viata lipsita de certuri, stres si ganduri negative este aceea de a divorta.

Pentru ca lucrurile sa fie cat se poate de simple, se poate opta pentru divort pe cale administrativa, in fata ofiterului de stare civila. Aceasta procedura se aseamana foarte mult cu procedura din momentul incheierii casatoriei.

De precizat este faptul ca in cazul acestui tip de divort, nu mai este necesar sa fie implicat un avocat de divort, pentru ca ofiterul starii civile este cel care desface casatoria, cu conditia insa ca in familie sa nu existe copii minori rezultati in urma casatoriei.

O alta posibilitate de divort fara a mai fi nevoie de serviciile unui avocat de divort, este aceea pe cale notariala. In acest caz, notarul public este cel care desface casatoria, iar totul este foarte simplu.

Exista insa si situatii in care unul dintre cei doi soti nu este de acord cu desfacerea casatoriei, sau exista situatii in care unul dintre soti este acuzat de infidelitate, asa ca aici deja lucrurile se complica, si este nevoie ca ambele parti sa fie reprezentate de catre un avocat specializat in cazuri de divort.

Daca ai si tu nevoie sa fii reprezentat de catre un avocat, trebuie sa cunosti cateva detalii importante pentru a alege cel mai bun avocat, care sa te ajute sa ai castig de cauza in fata instantei.

In primul rand, este important sa te asiguri de faptul ca ai ales sa beneficiezi de serviciile uni avocat care isi desfasoara activitatea legal. Acest lucru inseamna ca el face parte dintr-un barou local al avocatilor.

Poti sa iti indrepti atentia si spre un avocat care de exemplu face parte din baroul local al avocatilor din Bucuresti, iar tu sa trebuiasca sa fii reprezentat la Iasi de exemplu, sau in orice alt oras al tarii. Legea ii permite avocatului sa te reprezinte in orice oras din tara.

Este important deasemenea sa te orientezi spre un avocat care este specializat in domeniul in care ai nevoie sa te reprezinte. Tinand cont de faptul ca discutam despre un divort, este foarte important ca avocatul pe care il alegi sa fie expert in acest tip de procese, este important sa iti obtina custodia copiilor, este important sa fie expert in obtinerea ordinului de protectie (in cazul in care situatia impune acest lucru), si este important sa stie cum sa obtina o pensie alimentara cat mai mare pentru copii.

Exista avocati foarte buni care stiu cum isi pregateasca fiecare caz, motiv pentru care procesele lor sunt castigate de cele mai multe ori. Exista insa si avocati care nu prea isi castiga procesele, si care nu au o reputatie foarte buna.

Tinand cont de faptul ca discutam despre un proces mai complicat din moment ce este nevoie de un avocat, este important sa te asiguri ca alegi cel mai bun avocat, pentru ca fireste, iti doresti sa ai castig de cauza in fata instantei.

0 Shares
You May Also Like