In cazul in care sunteti proprietarul unei afaceri, cu siguranta trebuie sa va ganditi foarte serios la adoptarea unor solutii ERP. Exista companii precum SoftLead care vin in intampinarea afacerilor cu cele mai bune sisteme ERP in Romania.
Sistemele ERP (enterprise resource planning) sunt niste solutii software de management mai pe intelesul tuturor, care permit ca organizatiile sa utilizeze un sistem de aplicatii integrate, datorita carora sa gestioneze structurile afacerii din toate departamentele.
Beneficiile ERP
Imbunatatirea calitatii si eficientei afacerilor
Unul dintre numeroasele scopuri ale ERP este mentinerea proceselor interne ale unei afaceri fara probleme.
Cu alte cuvinte, ERP isi eficientizeaza informatiile. In termeni de afaceri, simplificarea inseamna a imbunatati eficienta unei afaceri prin simplificarea si / sau eliminarea oricaror etape care pot fi considerate inutile prin utilizarea tehnicilor moderne, care in acest caz implementeaza software ERP.
Datorita abilitatii ERP de a bate usile departamentelor, orice informatie introdusa in software poate fi accesata de alti utilizatori in functie de modul in care este configurata securitatea.
Simplificarea acestor informatii intre departamente este unul dintre avantajele esentiale ale software-ului ERP care ajuta la comunicarea deschisa, accesul mai usor la informatii si transparenta afacerii.
Imbunatatirea productivitatii angajatilor
Unul dintre cele mai fundamentale si eficiente avantaje care pot veni la pachet cu implementarea acestor sisteme ERP in Romania, este capacitatea acestora de a reduce sarcinile obositoare prin automatizare.
In esenta, automatizarea este tehnologia care controleaza si monitorizeaza productia si / sau livrarea de bunuri, servicii si / sau actiuni diverse. Automatizarea indeplineste sarcini care anterior au fost efectuate de oameni.
In cadrul industriei prelucratoare, automatizarea a devenit din ce in ce mai populara datorita densitatii afacerii. Cu software-ul ERP, automatizarea poate finaliza sarcini precum rapoarte financiare si comunicatii de rutina.
Automatizarea ofera angajatilor mai mult timp pentru a se concentra asupra altor sarcini de munca, sporindu-le productivitatea cu timpul liber suplimentar.
Construit pentru a se potrivi nevoilor dvs. specifice
Majoritatea pachetelor software ERP va permit sa personalizati sistemul pe baza nevoilor unice ale afacerii dvs. Vanzatorii tind sa ofere mai multe aplicatii ERP (cunoscute si sub numele de module) si fiecare aplicatie poate fi implementata (sau nu) in functie de nevoia afacerii.
Fiecare aplicatie poate sta singura sau se poate integra cu o suita de alte aplicatii. Acest lucru este incredibil de benefic deoarece companiile pot crea o interfata ERP adaptata nevoilor lor, una care va rezolva problemele lor unice – platind doar pentru functiile pe care le vor utiliza.
Personalizarea nu inseamna doar ce se afla in interiorul sistemului, ci cum este instalat. Este posibil sa fi auzit de termenii „pe premisa” si „cloud”. Aceste doua expresii inseamna modul in care sistemul este implementat de catre furnizorul dvs. selectat.
Software-ul ERP premis este implementat intern, cu majoritatea accesului care vine prin reteaua locala locala a companiei, cu optiuni pentru acces la distanta.
Cloud ERP este implementat de catre furnizorul dvs. si ofera mai multa flexibilitate, permitandu-va sa accesati software-ul indiferent de locul in care aveti acces la internet.
Cloud ERP se incadreaza in „Software-ul ca serviciu”, denumit in mod uzual categoria SaaS. Saas este o forma de livrare a aplicatiilor gazduite central pe internet ca serviciu. Aceasta aplicatie este denumita, ocazional, software bazat pe web, cloud sau gazduit. Software-ul este accesat prin internet, spre deosebire de instalarea si intretinerea acestuia.
Furnizorul SaaS gestioneaza accesul la aplicatie care include securitate, performanta si disponibilitate. Aceasta aplicatie de afaceri este de asemenea accesata de obicei printr-un browser web.
Tipul ERP pe care il alege o afacere depinde cu adevarat de ceea ce functioneaza cel mai bine pentru companie si care este bugetul dvs.
ERP-ul pe premisa tinde sa aiba costuri de pornire mai mari din cauza implementarii interne si a modului in care software-ul este autorizat impreuna cu intretinerea continua, in timp ce ERP-ul intr-un mediu cloud impacheteaza totul intr-o taxa lunara unde pe termen lung puteti sa platiti mai mult decat pe premisa. Cercetarea costurilor solutiilor ERP este foarte recomandata.