Avantajele unei lanterne frontale

0 Shares
0
0
0

Oricine ar trebui sa fie constient de faptul ca in toate tipurile de excursii in natura,  fie ca sunt pe munte, prin paduri, printre dealuri sau la baza pe marginile unor lacuri, etc., o sursa de iluminat, reprezinta un element cheie, nelipsit din bagajul care ne insoteste pe drum. Asadar o lanterna face parte din echipamentul obligatoriu, atunci cand mergem in orice fel de drumetie.

Dat fiind faptul ca, in cele mai multe momente de-a lungul excursiilor, ne este necesar sa avem mainile libere, dar avem totodata nevoie si de o sursa de iluminat, o lanterna frontala este ceea ce se muleaza perfect nevoilor noastre. Astazi, de-a lungul acestui articole, vom descrie acest model de sursa de lumina, mentionand toate avantajele detiinerii sale.

Modul de prindere, care la majoritatea lanternelor de acest tip se realizeaza cu ajutorul a 2 sau 3 benzi elastice reglabile, cu posibilitate de reglare pe dimensiunea capului sau a castilor de protectie daca este cazul, este unul dintre avantajele si elementele care face acest tip de lantera unul cautat si foarte versatil.

Fiindca o Lanterna LED frontala, iti permite sa ai libertate in miscare, avand mainile neocupate, este un model care este cautat atat de catre excursionisti, dar si de catre cei care lucreaza in garaje, la service-uri, cer sare se afla in cautari de salvare si recuperare,  lucreaza in mine si toti cei care au contact cu zone in care este necesara o lumina cat mai apropiata de privirile lor, fara ca aceasta sa prezinte un impediment in libertatea de miscare a mainilorr.

De asemenea, acest model de lanterna te poate ajuta si in alte situatii, precum cele in care vizitezi locuri neamenajate ca pesterile sau trecatoarele intunecoase din padure, in timpul escaladarilor ori in momentul in care locul unde te-ai decis sa campezi este mai departe decat ai preconizat, iar seara se asterne usor pe drum.

Fiindca este o lanterna atat de versatila, puterea de iluminare reprezinta cel mai important criteriu dupa care sa te ghidezi atunci cand alegi o astfel de frontala, recomandat fiind sa achizitionezi unca care sa dispuna de un numar de lumeni cat mai mare.

Ca tot vorbim de aspecte importante la aceste lanterne, fiindca sunt de obicei utilizate si de catre excursionisti si oameni care isi petrec mult timp in natura, pe timp de noapte, acordarea atentei autonomiei de care beneficiaza lanterna, este cea mai inteleapta actiune. O lanerna care dispune de autonomie mare, si are mai multe tiprui de incarcare, elimina mare parte din riscul de a se descarca, fix in momentul in care poti avea cea mai mare nevoie de sursa de lumina.

Prinderea reglabila a acestor lanterne este ceea ce ajuta acest model sa castige din ce in ce mai multa apreciere, oferind singuranta in ceea ce priveste compatibilitatea cu casca sau capul cumparatorului.

Avantajele detinerii unei lanterne frontale au ajuns sa fie bine cunoscute de multe tipuri de oameni, fiind folosite de tot felul de persoane, cu diverse hobby-uri si ocupatii, de la excursionisti, drumeti si alpinisti a caror nevoie de frontale este clara, pana la mecanici, bijurierii ori ceasornicari al caror job le solicita atentie la detalii si lumina perfect focusata pe zona de lucru, zoom-ul fiind si el una dintre caracteristicile principale de care frontalele beneficiaza.

0 Shares
You May Also Like