Avantajele si dezavantajele site-urilor mobile

Avantajele si dezavantajele site-urilor mobileDomeniul web design-ului este unul in continua dezvoltare datorita tehnologiei care se schimba de la o zi la alta. Oamenii vor fi intotdeauna in cautarea crearii de site-uri web. De aceea, echipe precum IT Exclusiv ofera servicii profesioniste in acest sens. IT Exclusiv este o echipa de profesionisti care se ocupa cu proiectarea, promovarea si intretinerea site-urilor web.

In cele ce urmeaza, vom vorbi despre avantajele si dezavantajele site-urilor mobile.

Site-urile mobile functioneaza, in mod inevitabil, mai bine pe smartphone-uri decat omologii lor mai mari, datorita faptului ca sunt adaptate pentru dispozitivele mobile mici. Motto-ul „o marime se potriveste tuturor” nu este intotdeauna cea mai buna solutie.

Acestea fiind spuse, site-urile mobile nu sunt intotdeauna „mai bune” decat site-urile intregi atunci cand vine vorba de dispozitivele mobile. Deoarece site-urile sunt proiectate pentru navigarea usoara pe telefoane, acestea iau in considerare limitarile acestor dispozitive si ofera drept rezultat o experienta limitata.

Navigarea site-urilor mobile, de exemplu, nu va fi intotdeauna accesibila la fel ca navigarea obisnuita, din moment ce nu exista suficient spatiu pe ecran pentru a fi vizibila tot timpul. Interactiunea cu un site web poate fi cea mai dificila parte a experientei de navigare mobila. Este nevoie de mult mai mult timp pentru a parcurge forma de intrare, a selecta campurile individuale si a tasta in acestea continutul pe un telefon decat pe un computer.

Aceasta problema este accentuata de ecranele tactile si tastaturile software. Din fericire, browserele pentru telefon pot stoca cookie-uri si isi pot aminti parolele la fel ca browserele pentru desktop, facand experienta mobila putin mai usoara.

Unele browsere construite pentru telefoane care au echivalenti pentru desktop, precum Firefox pentru Android sau Opera Mobile, pot sincroniza parolele si alte date salvate de la setarile browserului de pe computer. Acest lucru reprezinta o modalitate foarte buna de a transporta peste tot datele si de a simplifica experienta de navigare atat pentru site-urile mobile, cat si pentru cele intregi.

Smartphone-urile moderne au si ele niste asi in maneca care fac navigarea placuta. Pinch-to-zoom poate mari cu usurinta o bucata dintr-un text, iar majoritatea browserelor folosesc o actiune de tipul „tap-to-zoom” care mareste pana la latimea exacta a unui paragraf. Atunci cand navigarea mobila este subiectul in discutie, trebuie numaidecat amintit si Flash-ul.

Video-urile Flash cer destul de mult procesoarelor si consuma destul de multa baterie, insa, acestea au fost imbunatatite de-a lungul anilor, iar acum functioneaza pe majoritate dispozitivelor mobile, insa nu pe orice dispozitiv fabricat de Apple. Apple nu permite video-urilor Flash sa ruleze pe iOS, sprijinind, in schimb, video-urile de tipul HTML5, care sunt deja utilizate de mai multe site-uri cu videoclipuri, cel mai cunoscut fiind YouTube.

In timp ce video-urile Flash pot fi integrate in paginile web mobile, acest lucru afecteaza punctul cel mai puternic al web design-ului mobil: simplitatea. Site-urile mobile usoare se incarca rapid deoarece acestea sunt alcatuite in principal din text si imagini de dimensiuni reduse. Insa, adaugarea de video-uri Flash pe un site mobil duce la limitarea modului in care, spre exemplu, un utilizator de iPhone poate interactiona cu o astfel de pagina web.

Random Posts:

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *