Accidentele si importanta asigurarii RCA

0 Shares
0
0
0

Accidentele si importanta asigurarii RCAFoarte multe persoane conduc in fiecare zi pe drumurile tarii noastre fara sa stie la ce riscuri se expun.

Riscurile pot sa apara in urma neatentiei mai mari sau mai mici din partea conducatorilor auto fie in urma greselilor facute de alte persoane care participa la trafic sau din cauza carosabilului pe care se deplaseaza masinile.

Pentru a putea sa preintampinati efectele negative cauzate de riscurile cu care ne confruntam este foarte important sa ne facem o asigurare obligatorie RCA, iar daca avem o masina scumpa ne trebuie si o asigurare facultativa CASCO. Pentru a gasi rca auto ieftin, si potrivit nevoilor dumneavoastra va recomandam cu caldura siteul RCAautoieftin.ro.

Legea prevede ca masinile inregistrate sau inmatriculate, execeptie facand cele cu tractiune animala, care se deplaseaza pe drumurile publice, au obligatia de a fi asigurate pentru raspunderea civila in cazul unor pagube produse tertilor din cauza unor accidente de circulatie.

Altfel, daca este depistata absenta asigurarii, agentii de la politia rutiera retin certificatul de inregistrare sau inmatriculare a masinii si retrag placutele de inmatriculare de la vehiculul neasigurat eliberand o dovada fara drept de curculatie. In plus, daca proprietarul masinii nu dovededeste ca are asigurare in maxim 30 de zile din momentul in care s-a aplicat aceasta masura politia va radia vehiculul din evidenta.

Este foarte important sa aveti o asigurare si atunci cand in trafic are loc un eveniment . In afara de daunele materiale care sunt produse in urma unui accident RCA-ul acopera si daunele morale. In plus, despagubirile morale pe care le acorda instanta sunt substantiale indiferent ca este vorba de accidente care se soldeaza cu decese sau de vatamari corporale.

O alta problema mult mai complicata este cea a daunelor morale care se acorda in urma decesului si cand se iau in calcul mai multe aspecte precum varsta persoanei care a decedat, imprejurarile in care a avut loc decesul, existenta unei culpe concurente sau culpa exclusiva, gradul de rudenie si relatia de afectivitate dintre persoana ce reprezinta partea civila si defunct.

Asiguratul este obligat sa aduca la cunostinta asiguratorului RCA evenimentul care a avut loc si sa mentioneze si imprejurarile in care evenimentul a avut loc. Pe parcursul investigatiilor care se refera la acest eveniment asiguratul trebuie sa procedeze conform cu instructiunile pe care le primeste de la asigurator.

Asiguratul trebuie sa anunte cat mai repede asiguratorul in legatura cu solicitarile partii prejudiciate, porcedurile administrative sau penale care au fost indreptate contra sa in legatura cu evenimentul care a avut loc si sa anunte asiguratorul imediat de rezultatul acestor demersuri. Asiguratorul trebuie anuntat daca prejudiciatul si-a exercitat deja dreptul de a primi despagubiri prin inaintarea cererii spre o autoritate care are dreptul de a gestiona astfel de probleme sau spre o instanta judecatoreasca.

De asemenea, asiguratorul trebui informat daca informatiile scrise pe polita de asigurare au fost modificate in timp ce asigurarea era valabila.

Asiguratul trebuie sa puna la dispozitia partii prejudiciate toate informatiile care sunt necesare pentru a putea fi formulata cererea de despagubire, mai ales numele comple si domiciliul persoanei care s-a aflat la volanul vehiculului asigurat atunci cand s-a produs evenimentul.

La aceste informatii se adauga numele proprietarului, sediul firmei asiguratoare care a emis polita RCA, numarul si seria RCA-ului, etc.

0 Shares
You May Also Like