Oamenii si nevoia de lumina

0 Shares
0
0
0

Oamenii sunt dependenti de lumina si este bine cunoscut faptul ca inca din vechile timpuri evolutia s-a bazat constant pe prezenta luminii si evolutia acesteia in viata cotidiana. In excursiile prin natura, pe munte, prin paduri, etc, o sursa de lumina, de obicei este un element cheie din rucsacul pe care il avem cu noi, asadar o lanterna face parte din echipamentul obligatoriu.

Deoarece in cele mai multe momente de-a lungul excursiei/ drumetiei noastre este ideal sa avem mainile libere, ca sursa de lumina in aceste momente putem alege o lanterna LED frontala. Cele mai multe modele de frontale au prinderea realizata prin intermediul a 2 sau 3 benzi elastice reglabile ce se pot adapta pe dimensiunile castii sau a capului fiecarui excursionist in parte.

Astfel, acest model de lanterne iti permite sa ai toata mobilitatea de care ai nevoie, de la a te catara pe munti la a gati in camping langa cort. Desigur, o lanterna frontala te poate ajuta in extrem de multe alte situatii, atunci cand vizitezi locuri neamenajate precum pesteri sau trecatoare intunecoase din padure, atunci cand drumul pana la locul unde te-ai decis sa campezi este mai mult si te surpinde noaptea pe drum, etc.

Tipul de iluminare cu lanternele frontale este printre cele mai versatile, datorita formei si dimensiunii practice de care acest tip de lanterne beneficiaza. Indiferent de momentul si locul in care te decizi sa utilizezi o frontala, alege un model care sa aiba cati mai multi lumeni, puterea de iluminarea fiind cel mai important criteriu dupa care sa te ghidezi atunci cand alegi o astfel de lanterna.

Acorda atentie atutonomiei de care o lanterna frontala beneficiaza, este important sa ai informatii clare despre tipul de autonomie si de incarcare pe care frontala ta il are. Acest lucru te poate scuti de multe neplaceri si elimina riscul de a se descarca lanterna fix in momentul in care ai cea mai mare nevoie de o sursa de iluminat.

O frontala este ideal sa aiba incorporat un sistem de reglare al fascicolului luminos – zoom, pentru a te putea ajuta sa canalizezi raza de lumina exact in zona in care este nevoie de lumina.

Totodata, este extrem de recomandat sa cautati lanterne frontale care sa beneficieze de un sistem de iluminat cu mai multe trepte de lumina, de la o lumina slaba, economica, la o lumina puternica sau chiar la sisteme de semnalizare strobe sau flash. Acest lucru poate ajuta si la salvarea bateriei,  scutind consumarea acesteia in mod inutil.

In ceea ce priveste comoditatea si caracterul practic, lanternele frontale castiga foarte mult teren. Acest model este unul dintre cele mai practice, datorita sistemului de prindere de care beneficiaza. De obicei, cel mai des intalnite frontale sunt cele cu bentita fixa elastica, insa din ce in ce mai des se opteaza pentru cele cu sisteme de prindere reglabile, pentru a se oferi singuranta ca se va potrivi cu necesitatea cumparatorului.

Datorita faptului ca modelul acesta de lanterne iti permite sa ai mobilitate si sa iti poti misca mainile fara probleme, din ce in ce mai multi oameni opteaza pentru frontale. De la excursionisti, drumeti si alpinisti a caror nevoie de frontale este evidenta, pana la mecanici si ceasornicari al caror job le solicita atentie la detalii si lumina extrem de buna focusata pe zona de lucru.

0 Shares
You May Also Like