Newsletter

Subscribe to the MidNight Shop mailing list to receive updates on new arrivals, special offers and other discount information.

[contact-form-7 id="21" title="Newsletter"]

Fermier – a fi sau a nu fi

Diverse , July 23, 2014

Fermier -  a fi sau a nu fiSa fii fermier este un lucrur frumos, insa de multe ori poate fi greu. Unii fermieri cred chiar ca le este greu datorita noilor norme europene pe care trebuie sa le indeplineasca pentru a functiona in bune conditii.

Vorbim aici in mod special de obligatia fermierilor de a avea aparat de muls vaci. Unii sunt pro, altii contra. Depinde de punctul de vedere din care priveste fiecare, de banii de care dispune un fermier sau de numarul de vaci pe care il are ferma.

Unii fermieri sunt de acord sa aiba in ferma aparate de muls vaci. Ei spun ca este igienic si rapid. Altii nu vor pentru ca sunt scumpe si nu renteaza daca au vaci putine.

Cu aparate sau fara, meseria de fermier este un placuta. Pentru tinerii investitori, pentru tinerii care vor sa isi deschida o afacere in domeniul agriculturii, ferma de vaci este o idee buna de afaceri. De pe urma acestor afaceri, produsele livrate pe piata de consum ar putea fi laptele sau carnea de vita. Acestea trebuie produse in conditiile cele mai bune si cele mai igienice, astfel incat sa se obtina cele mai calitative rezultate.

Uniunea Europeana incurajeaza tinerii cu astfel de idei si acorda tot felul de fonduri pentru a se investi in astfel de afaceri. Cresterea vacilor este o activitate usoara si nu necesita investitii foarte mari. Depinde acum de ce doreste sa faca fiecare fermier, de ce asteptari are de la o astfel de afacere. Bineinteles, usor nu e. Nu e ca in jocurile cu fermieri de pe retelele de socializare, insa, ceea ce iti place sa faci in mediul virtual, poti pune in practica investind in afacerea ta.

Bineinteles, pentru unii poate parea mult mai usor sa stai la un birou si sa prestezi o munca mai mult intelectuala decat fizica. Sunt insa persoane care adora sa vada zi de zi frumusetea naturii si sa lucreze intr-un domeniu in care sunt solicitati din punct de vedere fizic. Unii adora sa vada vacutele  cum cresc si sa beneficieze de produsele obtinute din laptele acestora. In general, supermarket-urile sunt pline de oameni care cumpara lapte, smantana, tot felul de branza, iaurturi sau alte produse lactate si se astepata, asa cum e normal, ca acestea sa fie facute in cele mai bune conditii.

Meseria de fermier, poate fi si solicitanta si plina de stress. Uneori vacutele se pot imbolnavi si fermierii trebuie sa contacteze urgent medicii veterinari. Sunt anumite semne care pot arata ca o vacuta este bolnava. Urechile reci pot semmnala probleme cu circulatia sangelui. De asemenea pot aparea infectii la copite, umflaturi ale gatului, probleme la nivelul ugerului, probleme cu rumegatul sau cu respiratia. Vacutele trebuie mereu controlate si ingrijite astfel incat sa creasca sanatoase si sa dea cel mai bun lapte.

De asemnea, vacutele trebuie hranite corespunzator si hrana pe care o primesc sa nu afecteze calitatea laptelui. Mulsul trebuie sa se faca in cele mai bune si igienice conditii si aparatele de muls sunt instrumente obligatorii daca vrei sa fii fermier in Romania in anul 2014.

Daca vrei sa iti cumperi un astfel de aparat, site-ul Aparatedemuls.blogspot.com vine cu cele mai bune oferte. Intra chiar acum si alege ce ti se potriveste si beneficiaza si de un cadou special pentru tine care iti va fi de mare ajutor in ferma.


Alte stiri actuale :

1. Salvaţi ferma cu avioane!
2. Vacile dintr-o ferma germana au provocat o explozie – vezi cum au reusit
3. Chinezii negociaza cumpararea mai multor ferme de vaci din Romania
4. Vacile produc mai mult lapte dacă ascultă “Everybody Hurts” de la REM
5. Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 -2020: Finanţare de până la 50.000 de euro pentru tinerii fermieri care vor să se mute la ţară

Random Posts:

Be Sociable, Share!