Cum se alege un parbriz?

0 Shares
0
0
0

In momentul in care detii un autoturism, cu siguranta una dintre cele mai inspirate idei pe care ai putea sa le ai, ar fi aceea de a opta pentru o polita de asigurare CASCO a autoturismului tau, iar in aceste conditii, orice problema ar avea masina, ar fi acoperita de polita de asigurare CASCO.

De exemplu, chiar si vara cand masina ta este parcata in parcarea din fata sau din spatele blocului, daca incepe o furtuna iar grindina care care puternic iti sparge parbrizul masinii, tu ai acoperire, fiind asigurat CASCO.

Chiar si in cazul in care nu iti este afectat de grindina, dar in timp ce esti in trafic, de sub roata masinii din fata ta, poate sa iti sara pe pabriz o piatra care iti poate sparge parbrizul. Cu siguranta daca ai optat pentru o polita de asigurare CASCO, nu ai de ce sa fii ingrijorat.

Lucrurile nu stau insa chiar atat de simplu in conditiile in care nu esti asigurat, pentru ca atunci va trebui sa suporti de unul singur pretul de achizitie al unui parbriz, dar apoi va trebui sa suporti si costurile pentru serviciul de inlocuire pabriz.

Ei bine, parbrizul este acea placa transparenta care se afla in fata autoturismului, si are rolul de a proteja conducatorul auto dar si pasagerii de praf, de vand, de ploaie, si de alti factori daunatori.

Parbrizul se monteaza prin lipire, si are o functie de intarire in cazul in care masina sufera o colizune. In ultimul timp, aceasta piesa este realizata din sticla duplex, asta desi in trecut erau folosite acele parbrize ieftine, realizate din sticla securizata, care insa nu era rezistenta la torsionare.

Referitor la sticla duplex, folosita in crearea parbrizelor, aceasta este realizata din cel putin doua straturi de sticla, si vin in combinatie cu un strat policarbonat, din care rezulta o placa transparenta care este foarte rezistenta, si care ii poate oferi conducatorului auto o siguranta si un confort sporit in timpul in care se afla cu masina in trafic.

Este foare important de mentionat faptul ca pentru dezghetarea sau pentru dezaburirea parbrizului, de obicei, acesta este incalzit datorita energiei electrice sau datorita aerului cald.  In cazul incalzirii prin intermediul curentului electric, parbrizul este acoperit cu mai multe straturi de materiale inguste care au rolul de a transmite curentul electric.

Referitor la parbrizele din sticla duplex, acestea au mintate fire subtiri in folia dintre straturile de sticla pentru incalzirea parbrizului.

O alta serie importanta de elemente care conteaza foarte mult in momentul alegerii unui parbriz, se refera la dimensiunea, la culoarea si la curbura acestuia, care trebuiesc sa corespunda modelului de autoturism.

Pe langa toate aceste aspecte, cu siguranta conteaza si pretul de achizitie, iar aici trebuie mentionat faptul ca de fiecare data un parbriz after market are un pret mult mai mic in comparatie cu un parbriz original, iar calitatea unui parbriz original nu este de fiecare data mai buna in cazul pabrzizului original.

Asadar, acestea sunt detalii foarte importante si care trebuiesc luate in calcul atunci cand iti inlocuiesti parbrizul masinii.

0 Shares
You May Also Like