Cum sa alegeti corect generatoare de curent electric?

0 Shares
0
0
0

Cum sa alegeti corect generatoare de curent electric?
Generatoarele electrice sunt privite astazi drept o necesitate din cauza neplacerilor cauzate de intreruperile de electricitate si a avantajelor pe care le ofera. Astfel, daca sunteti interesat de achizitionarea unor generatoare de curent electric, veti fi surprinsi sa aflati oferta variata de astfel produse disponibile pe piata. Pentru a avea o idee cu privire la tipurile de generatoare existente si la preturile acestora, se poate vizita site-ul www.epinvest.ro.

Inainte de a afla cum sa alegeti cele mai potrivite generatoare de curent electric, este bine sa stiti care sunt avantajele pe care le ofera. Astfel, alaturi de faptul ca ne ajuta sa depasim intreruperile de curent electric cu succes, sunt apreciate si pentru usurinta cu care se pot utiliza si se alimenteaza cu combustibil,  motiv pentru care puteti beneficia de aceleasi facilitati, insa la preturi mult mai scazute.

Tipurile de generatoare de curent electric constau atat in cele de curent monofazice, care furnizeza o tensiune maxima de 230V, cat si in cele trifazice, ce ofera o tensiune de pana la 400V. Astfel, se pot alege generatoarele si in functie de tensiunea eliberata, iar daca utilizati o singura faza, este suficient un generator monofazic.

Daca doriti sa utilizati generatoarele in mai multe locatii, atunci puteti opta pentru cele mobile, care pot fi utilizate chiar si in situatii de urgenta. De asemenea, este important sa constientizati daca aveti nevoie de un generator pe care sa il folositi in caz de urgenta, cum este atunci cand apare o pana de curent sau ca o sursa de energie continua, de productie.

Totodata, trebuie sa tineti cont de numarul consumatorilor, astfel incat putrerea nominala a generatorului trebuie sa fie mai mare decat consumul consumatorilor, pentru a se utiliza corespunzator generatorul si a evita deterioarea acestuia. Nu in ultimul rand, este important consumul de carburant, care este in general proportional cu puterea motorului. Asadar, in functie de cat de mare este puterea generatorului va si fi consumul de carburant, insa va fi capabil sa asigure consumul necesar de energie pentru o gospodarie.

Asadar, pentru a alege corect niste generatoare de curent electric, trebuie sa cunoasteti consumul total de energie al gospodariei dumneavoastre. Un alt criteriu important de alegere a unui generator de curent electric consta in zgomotul pe care acesta il emite in timpul functionarii. Este adevarat ca unele generatoare sunt concepute sa produca un nivel de zgomot  care se afla in limitele acceptate, insa nivelurile de zgomot produs variaza de la un generator la altul. In unele cazuri un nivel de zgomot mai mic pe care il poate emite un generator este intalnit la produsele mai putin eficiente.

In plus, este important sa va orientati catre generatoare de curent electric de o calitate superioara, pentru a evita surprizele neplacute ce pot sa apara la produsele ineficiente, care se pot deteriora cu usurinta. Astfel, veti face o investie inteligenta, de care sa va puteti bucura pe o perioada indelungata de timp, fara sa intampinati probleme. In functie de necesitatile dumneavoastra, veti gasi o gama variata de generatoare, care sa corespunda atat cerintelor dumneavoastre, cat si disponibilitilor financiare.

 

0 Shares
You May Also Like