Cum facem corect clasificarea sporturilor?

0 Shares
0
0
0

Cum facem corect clasificarea sporturilor?
O multime de romani sunt adeptii pariurilor sportive. Unii cumpara biletul zilei, pentru a paria, altii bilete pentru a paria pe meciurile care se vor juca in viitor. Trebuie sa stii ca parior cand sa te opresti astfel incat sa nu pierzi mai mult decat sa castigi.

Poti vedea rezultatele la biletul zilei pe site-ul E-pariuri.ro. De asemenea, aici poti gasi si ponturi pentru pariori si poti participa la discutiile de pe forum.

Cand vine vorba de sport, acesta poate fi clasificat in functie de mai multe criterii. In cele ce urmeaza, vom vorbi despre patru mari categorii, si anume: sportul de intrecere, sportul de opozitie, sportul de realizare si sporturile din categoria multiple.

Sporturile de intrecere presupun o intrecere dintre mai multi participanti care concureaza individual. Castigatorii sunt premiati in functie de locul pe care l-au ocupat in cursa pe care au avut-o de parcus. Sportul de intrecere poate fi condus de oameneni, cum ar fi alergatul sau inotul.

Oamenii pur si simplu isi folosesc fizicul si nimic mai mult pentru a castiga cursa. In aceasta categorie intra si sportul asistat de oameni. Vorbim aici de ciclism sau de canotaj. Concurentii se ajuta de echipamentele sportive adecvate tipului de sport la care concureaza.

De asemenea, in categoria sportului de intrecere intra si sportul practicat de animalele dresate de oameni, cum ar fi cursele de cai sau de porumbei. O ultima subcategorie intalnita aici este cursa de automobile. Asa cum spune si denumirea, pilotii, care sunt concurentii care participa la curse, folosesc diverse automobile pentru a castiga, cum ar fi masinile, barcile cu motor sau motocicletele.

A doua mare categorie este reprezentata de sportul de opozitie. Acest sport presupune o competitie intre doua echipe sau doi concurenti, in care exista un singur invingator. Sportul de opozitie are 3 subcategorii si anume: combat (judo, karate, lupte,  tae kwon do), pe teren (volei, tenis de masa, handbal american) si de echipa (baseball, cricket, fotbal). Cele mai populare sporturi fac parte din aceasta categorie si sunt sporturi raspandite in intreaga lume.

Sporturile de realizare sunt sporturile practicate de un numar mai mic de sportivi, insa sunt cunoscute si ele in intreaga lume. Amintim in aceasta categorie de sporturile cu tinta, cum ar fi tragerea cu arcul, tirul sportiv sau darts-ul. Periodic sunt campionate dedicate acestor sporturi, sporturi privite cu interes atat de jucatori cat si de spectatori.

De asemenea, nu putem sa nu amintim la aceasta categorie de sporturile de spectacol. Romania se poate mandri cu nume importante care au avut multe de spus, mai ales in gimnastica. La aceasta categorie mai intalnim si sportul de forta, cum ar fi ridicarea de greutati, sportul de distanta, care presupune sarituri sau aruncatul cu ciocanul.

Ultima categorie pe care o aducem in discutie face referire la sporturile din categorii multiple. Acestea imbina mai multe tipuri de sporturi. Un bun exemplu pentru aceasta categorie o reprezinta paintball-ul.

Este important ca orice persoana sa practice un anumit tip de sport. Indiferent de ceea ce alegi, important este sa te simti bine si sa faci miscare.

0 Shares
You May Also Like