Ce trebuie sa stiti despre televizoarele cu ecran curbat?

0 Shares
0
0
0

Ce trebuie sa stiti despre televizoarele cu ecran curbat?Televizoarele cu ecran curbat vin peste noi si pentru asta trebuie sa fim pregatiti. Da, ati auzit bine, dupa zeci de ani de televizoare cu ecrane de forma unei bule, urmati de 20 de ani de televizoare cu plasma, apoi televizoare LCD plate, astazi unele modele de televizoare au ecran curbat.

Care este motivul pentru aceasta noua schimbare de design? Producatori precum LG, Samsung, Sony ne vor spune ca aceast desing nou creeaza o experienta mai captivanta de vizionare, insa, in realitate, adevaratele motive se refera pur si simplu la concurenta.

Acestia vor sa se asigure ca televizoarele de generatie noua OLED si 4K Ultra HD iau fata televizoarelor standard 1080p astfel incat lumea sa le cumpere.

S-au iscat o multime de discutii despre televizoarele cu ecran curbat, unii sustinand avantajele pe care acestea le aduc, altii neintelegand nevoia unor astfel de dispozitive la momentul actual.

Ceea ce putem noi sa spunem in aceasta privinta, incercand pe cat posibil sa fim obiectivi, este ca televizoarele cu ecran curbat nu se remarca in niciun fel prin calitatea imaginii, ci totul este legat de stil. Cam la aceasta idee se reduce toata treaba cu televizoarele cu ecran curbat. Si asta nu o spunem doar noi, ci si unul dintre directorii de dezvoltare de noi produse al companiei LG.

Acesta sustine ca, in timp ce inginerii LG au petrecut foarte mult timp pentru a veni cu ecranul curbat perfect pentru un televizor, scopul principal al acestuia nu este acela de a furniza o mai buna vizualizare a imaginii, ci acela de a oferi un aspect “cool” televizorului.

In cazul in care nu ati observat deja, toate televizoarele arata cam la fel. Unele sunt mai subtiri, altele au rame largi, altele au difuzoare vizibele, unele ascunse, insa in afara de aceste lucruri, toate sunt niste dreptunghiuri negre, mari si plate. Televizorul cu ecran curbat transmite tocmai acest mesaj, ca nu trebuie neaparat sa fie asa.

Cei de la LG nu au vrut sa dezvaluie inainte de lansare gradul de curbura a ecranului, insa la lansare am putut observa ca acesta era mai putin pronuntat decat in modelele din revistele de promovare. Curba este usoara, atat de usoara incat nu este foarte vizibila atunci cand te uiti la imagine si nu la dispozitiv.

Deoarece tehnologia este auto-emitatoare, vizualizarea in afara axei este excelenta, am putea spune chiar cea mai buna pe care am vazut-o la un televizor. Daca ecranul curbat ar fi fost facut pentru un televizor LED, acest lucru ar fi afectat vizualizarea in afara axei intr-o masura destul de mare, in special pe cei care priveau din lateral.

Cu toate acestea, am observat in cazul televizoarelor cu ecran curbat ca nu exista nicio degradare notabila a imaginii indiferent de unghiul in care stam. Sigur, am putea sta atat de in lateral incat curba ecranului sa ne taie o bucata din imagine, insa in acest caz, camera de vizualizare nu ar fi trebuit aranjata astfel de la bun inceput. De la orice distanta normala, curba nu altereaza in nicun fel imaginea.

Pentru mai multe detalii legate de televizoarele cu ecran curbat accesati http://www.dwyn.ro/televizoare-televizoare_lcd_led_plasma-27-0-0.html .

0 Shares
You May Also Like