Newsletter

Subscribe to the MidNight Shop mailing list to receive updates on new arrivals, special offers and other discount information.

[contact-form-7 id="21" title="Newsletter"]

Care sunt etapele ce stau la baza unui transport de marfa?

Auto , January 17, 2019

Nu de putine ori ti se intampla sa fii pus in situatia de a trimite o anumite cantitate de marfa spre o locatie precisa. Intr-un asemenea caz te afli in situatia de a alege intre doua optiuni, respectiv de a transporta marfa pe cont propriu sau sa apelezi la serviciile unei firme de transport.

Daca planul tau era sa te orientezi spre prima varianta, afla ca este necesar sa pregatesti o o serie de acte, printre care si avizul de insotire a marfii, licenta de transport si asigurarea marfii.

In cel de-al doilea caz vei gasi alternativa cea mai simpla – ca o firma de transport marfa cum este si Heavy Cargo Spedition. Avantajele sunt de natura multipla, toate sarcinile ce implica un transport intern, cat si in afara fiind suportate de firma.

Intai de toate, este important sa cunosti care sunt etapele ce definesc procedura unui transport de marfa.

  1. Stabileste o intalnire cu un reprezentant al companiei

Acest pas debuteaza cu alegerea unei firme  de transport care sa se plieze pe nevoile si cerintele tale. Nu lua o decizie in pripa, orientandu-te catre prima firma pe care o gasesti, ci rezerva-ti suficient timp, in asa fel incat sa analizezi foarte bine variantele din toate punctele de vedere, in special al costurilor si al serviciilor oferite.

Odata luata decizia, este timpul sa contactezi un reprezentat al companiei cu care sa stabilesti fiecare detaliu ce tine de tipul marfii, cantitatii sau destinatiei acesteia. Oricare dintre aceste detalii iti vor fi de folos in vederea constituirii unei oferte de pret.

Tot la prima intalnire se vor stabili si aspectele cu privire la timpul in care marfa iti va ajunge la destinatie. In functie de ruta care este propusa, dar si de alti factori, acest timp poate varia.

Cand ne referim la factorii de influenta, putem vorbi de: regimul de transport ales, numarul de soferi, conditiile meteo, precum si orice alte conditii care se refera la sarbatorile legale, grevele ori restrictiile de circulatie.

  1. Transportarea marfii

Dupa ce v-ati dat acordul si ati fost de acord cu semnarea contractului, va avea loc transportul efectiv de marfuri. La momentul la care marfa se gaseste incarcata in duba sau in camion, vei fi notificat printr-un mail sau printr-un apel telefonic.

In cele din urma, daca iti doresti sa mai fii tinut la curent si cu alte detalii legate de evolutia transportului poti lua contact cu un reprezentant al companiei ori chiar cu soferul tau. Asadar, vei lua la cunostinta tot ce se intampla cu starea transportului tau.

  1. Plata transportului de marfa

La ora la care marfa ajunge la destinatie are loc plata transportului. Dupa ce camionul ajunge la locatie se va verifica daca marfa este intacta si respecta aceleasi caracteristici din contract. Plata poate avea loc atat cash, cat si prin mijloace electronice.

Asadar, dupa cum se poate bine vedea este mult mai simplu sa apelezi la serviciile profesionale ale unei firme de transport. Aceasta iti asigura un transport a marfii in aceeasi stare pe care ai predat-o si toate astea la un pret accesibil.

Random Posts:

Be Sociable, Share!