Newsletter

Subscribe to the MidNight Shop mailing list to receive updates on new arrivals, special offers and other discount information.

[contact-form-7 id="21" title="Newsletter"]

Tot ce trebuie sa stiti despre avocati

Social , July 7, 2017

In ziua de astazi, cei mai multi dintre tineri isi doresc sa devina avocati, nestiind ca pentru a profesa ca avocati, au de parcurs un drum destul de lung si plin de obstacole. Intr- adevar, sa te inscrii la Facultatea de Drept si sa o termini pe acesta nu este un lucru extrem de greu, insa greul abia apoi incepe.

Si asta pentru ca, dupa ce se ia licenta in stiinte juridice, persoana licentiata trebuie sa intre intr- un barou de avocatura, insa asta numai dupa ce sustine un examen de admitere in barou, examen care nu este deloc unul usor. Si nici dupa asta persoana respectiva nu devine avocat, caci urmeaza o perioada de stagiatura, care dureaza o perioara de doi ani.

Abia dupa perioada de stagiatura de doi ani si trecerea cu brio a unui examen de definitivat, persoana respectiva va fi inscrisa pe Tabloul avocatilor definitivi. Iar dupa aceasta urmeaza munca grea…

Insa un avocat isi poate inceta calitatea in unele cazuri. Spre exemplu, acesta isi poate inceta calitatea de avocat atunci cand renunta in scris la exercitiul profesiei, in cazul in care isi pierde viata sau acesta poate fi exclus disciplinar din profesie.

Sau, pe langa astea, un avocat poate fi scos din profesie atunci cand a fost condamnat definitiv la inchisoare pentru o fapta penala. Dar pe langa toate acestea, trebuie sa mai stiti si faptul ca exista doua tipuri de avocati si anume: avocati pledanti si avocati de consultanta.

Avocatii pledanti sunt acei avocati care au rolul de a asista sau chiar de a reprezenta persoanele in fata instantelor de judecata, in timp ce avocatii de consultanta sunt acei avocati care acorda consiliere juridica in birourile personale de avocatura pe care le detin.

In cazul in care va confruntati cu probleme de natura juridica, fie acestea penale sau civile, este neaparat necesar sa angajati un avocat. Iar in cazul in care nu cunoasteti niciun avocat, trebuie sa stiti ca il puteti gasi pe acesta, destul de simplu, chiar si pe internet.

Asta se datoreaza in special faptului ca, cei mai multi dintre avocatii din tara noastra, au inceput ca, in ultima perioada de timp, sa isi ofere serviciile chiar si in mediul online. Iar pentru a gasi pe internet un avocat din orasele in care locuiti, puteti da o simpla cautare dupa niste cuvinte reprezentative, urmate de numele oraselor in care locuiti.

Spre exemplu, daca locuiti in Bucuresti, atunci puteti da cautarea dupa cuvintele “ avocat Bucuresti”. In urma cautarii dupa cuvintele “ avocat Bucuresti”, cu siguranta veti gasi un avocat din Bucuresti care sa va ofere atat consiliere juridica si care sa va si reprezinte in fata instantelor de judecata.

Random Posts:

Be Sociable, Share!