Maşina anului 2012 în Europa – Opel Ampera/Chevrolet Volt

Atat Opel Ampera cat si Chverolt Volt au  fost desemnate “Car of the year ” intr-o ceremonie fastuasa ce a  avut loc la deschiderea oficiala a Salonului Auto de la Geneva de la inceputul anului 2012 . Modelul Chevrolet Volt este echipat cu anvelope Goodyear .

Desi au avut concurenti foarte puternici printre care s-au numarat Citroen D85 , Fiat Panda , Range Rover Evoque , Toyota Yaris si Volkswagen Up! , modelele propuse de cei de la General Motors au fost singuruele care i-au impresionat cu adevarat  pe toti cei 59 de ziaristi membri ai juriului .
Este al doilea an consecutiv in care membri juriului aleg drept castigator un model care utilizeaza propulsie alternativa .

Desi este produsa de aceeasi companie masina anului 2012 se vinde sub doua marci diferite , Chevrolet ( avand numele Volt ) si Opel ( cu numele Ampera ) . Astefel ambele marci se bucura de titulatura ” Car of the year “.

Daca cautati online anvelope la cele mai mici preturi le puteti gasi la www.anvelomag.ro .

CHEVROLET VOLT a fost lansat cu mare fast in anul 2011 la Salonul Auto de la Geneva iar in primul an a reusit sa vanda 7.700 de unitati . In anul urmator vanzarile au explodat , ajungand la aproximativ 23.500 unitati ( o crestere de 300%) , castigand astfel lupta cu cel mai aprig concurent de pe piata americana , Nissan Leaf . Acesta din urma a reusit sa vanda in 2012 numai 9.800 de unitati . Trebuie specificat faptul ca Nissan Leaf este posesorul premiului ” Masina anului in Europa ” castigat in 2011 .

Este o masina cu 4 locuri foarte spatioasa cu un portbagaj  bine dimensionat fiind ideala pentru intreaga familie . Modul elecric asigura o rulare intre 40 si 80 km iar capacitatea motorului pe benzina acopera o distanta de pana la 600 km .

Pretul unui astfel de model ajunge la suma de 41.950 de euro TV inclus si ofera o garantie de 160.000 km , acesta fiind cea mai mare garantie oferita de vreun constructor in Europa in momentul de fata .

Cei de la Chevrolet intentioneaza sa lanseze pe piata in anul 2014 o variana noua mult imbunatatita a actualei variante Volt care va utiliza o noua unitate pe benzina mult mai performanta si mai economa din punctul de vedere al consumului de convustibil  . Noul motor va fi unul turbo 2,0 L construit pe platforma Delta II ce urmeza sa dezvolte intre 220 si 270 CP.

OPEL AMPERA este marea castigatoare celei de-a 13-a editii a Raliului de la Monte Carlo , editia anului 2012 ,  la sectiunea ” automobile electrice cu propulsie alternativa” .

“Rallye Monte Carlo Des Engine Nouvelles ” este cea mai veche competitie pentru automobilele cu propulsie alternativa.

Opel Ampera este echipata cu un motor electric cu ardere interna de 1,4 L ce asigura o putere de 86 CP . Acest motor propulseaza masina la 100 km/h in numai 9.0 secunde si ajunge la o viteza maxima de 161 km/h .Poate rula intre 40 si 80 km utilizand 100% modul electric fara ca sa emita gaze poluante si pana la 500 km utilizand motorul pe benzina .

Este un automobil ce se incadreaza in clasa compacta a carei dimensiuni o catalogheaza ca facand pare din clasa medie fiind prima masina electrica  din Europa destinata utilizarii zilnice .

Pretul unui astfel de model este in Europa 36.050 euro fara TVA cea ce in tara noastra inseamna 44.702 euro ( TVA inclus ) datorita taxei foarte mari pe valoarea adaugata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.