Cum se curata covoarele?

0 Shares
0
0
0

Un accesoriu pe care cu siguranta il vedem in orice casa, si care are rolul de a iesi foarte mult in evidenta, intr-o incapere, este fara doar si poate covorul.

Ei bine, acesta trebuie sa fie ales cu o foarte mare atentie, pentru ca trebuie sa se asorteze perfect cu toate elementele decorative din interiorul incaperii, plus ca trebuie sa se asemene chiar foarte bine si cu culoarea zugravelii.

Trebuie insa mentionat faptul ca acestea fiind amplasate in centrul camerei, si avand dimensiuni mari, sunt predispuse murdaririi, mai ales in cazul familiilor care au copii mici, insa pentru asta, vom discuta in cele ce urmeaza despre cum se curata un covor.

In cazul in care iti doresti sa optezi pentru cea mai simpla varianta, atunci fara doar si poate, o firma curatat covoare poate sa reprezinte cea mai buna solutie pentru tine, pentru ca angajatii unei asemenea firme iti vor curata covorul, iar acesta va arata ca nou.

In cazul in care ai si destul timp liber la dispozitie, si nici nu iti doresti sa cheltuiesti bani pentru a-ti fi curatate covoarele, atunci poti sa te ocupi chiar tu personal de aceasta munca.

Ai putea ca mai intai de toate sa maturi sis a aspiri covorul. Este recomandat in acest caz sa utilizezi un aspirator care sa functioneze cu apa, pentru ca in acest fel, praful va fi absorbit fara a mai fi eliminat din nou in camera. In cazul in care insa, nu ai un asemenea aspirator, atunci trebuie sa fii mereu atent la sacul de colectare al prafului, care trebuie sa fie mereu curat.

Un alt lucru util pe care ai putea sa il faci in momentul in care iti doresti sa ai covoarele curate, ar fi acela de a le scoate afara, pe bara din fata blocului, pentru a le bate cu batatorul de covoare.

Cu siguranta daca vei face acest lucru, vei indeparta tot praful acumulat in covor, iar plus de asta, covorul se va si aerisi si in casa vei avea mai apoi un miros de aer proaspat. Sa nu lasi insa covorul sa stea in soare, pentru ca datorita caldurii excesive, acesta se va putea decolora.

Un alt truc care cu siguranta iti poate fi de mare ajutor in curatarea covoarelor, este acela de a peria cu atentie covoarele. Dupa ce covoarele sunt periate si aerisite, ele trebuiesc periate cu o perie speciala, care se va inmuia in solutie anume pentru covoare, sau intr-un amestec de apa cu otet.

In momentul perierii covoarelor, se vor indeparta toate firele de par si toate scamele prinse odata cu trecerea timpului intre fibrele tesaturii, iar astfel, covoarele vor fi mai moi si mai pufoase, si vor avea si o stralucire puternica. Atunci cand periezi insa covoarele, nu trebuie sa freci foarte puternic, pentru a nu distruge tesatura  acestora.

Asadar, in momentul in care vrei sa iti vezi covoarele curate, fie urmezi toti acesti pasi care cu siguranta nu sunt greu de realizat, fie apelezi la o firma curatare covoare, care sa iti faca frumoase covoarele.

0 Shares
You May Also Like