Ce reprezinta interfata pentru diagnoza auto?

0 Shares
0
0
0

In ultimii ani autoturismele au cunoscut o dezvoltare tehnologica fara precedent. Computerele bord au devenit tot mai sofisticate si bineinteles tot mai performante.

Pe langa acestea au aparut tot felul de calculatoare pentru majoritatea componentelor autoturismului, cum ar fi cel pentru injectie, cel pentru abs, cel pentru airbaguri, cel pentru climatronic, etc.

Toate aceste minicomputere au rolurile lor binedefinite in ecuatia unui autoturism de ultima generatie, fiind realizate numeroase conexiuni intre ele. Interfata pentru diagnoza auto reprezinta un dispozitiv care, odata ce a fost conectat, va detecta si afisa erorile care tin de partea electronica a masinii.

Semnificatiile tuturor erorilor sunt afisate sub forma unor coduri de eroare, de obicei acestea fiind circa 3000. Majoritatea interfetelor auto sunt compatibile cu autoturisme prevazute cu mufe OBD 2.

Exista atat interfete care au conexiune Bluetooth, dar si interfete cu cablu USB. O interfata auto OBD2 Bluetooth va permite sa va conectati cu telefonul mobil sau laptopul. Aceasta este insotita de un CD care contine un soft de instalare.

Daca de exemplu interfata va fi conectata cu mobilul, este nevoie de descarcarea unor aplicatii. Exista pe piata multe modele de interfete auto unul dintre cele mai recente fiind ELM 327. Aceasta reprezinta o diagnoza auto de tip multimarca, care identifica erorile partii electrice la modelele de autoturisme aparute dupa anul 2000.

Acest tester are dimensiuni extrem de reduse, fiind foarte simplu de utilizat, printr-o simpla conectare la un laptop sau un telefon. Bineinteles ca interfetele pentru diagnoza computerizata a unui autoturism sunt destul de numeroase.

Acestea au diverse dimensiuni, practic existand testere auto care sunt prevazute cu butoane on/off, pentru oprirea sau pornirea functionarii. De asemenea, acestea functioneaza tot cu ajutorul functiei Bluetooth.

Fie ca lucrati in domeniul auto, fie ca poate doar va interesati de erorile autoturismului dumneavoastra, o interfata auto cu Bluetooth este practic alegerea ideala. Acesta este un dispozitiv foarte nou, usor de utilizat, care va ajuta sa preveniti aparitia problemelor autoturismului, sau sa aflati la momentul oportun cu ce probleme se confrunta aceasta. Interfata poate fi utilizata chiar si atunci cand nu da semne ca ar fi o problema prezenta.

Daca de exemplu vreti sa va asigurati ca totul este in ordine, o veti conecta si va veti asigura ca nu exista niciun fel de pericol. Majoritatea modelelor de testere auto sunt comercializate la preturi variate, acestea fiind destinate chiar si utilizatorilor fara experienta.

Pentru a utiliza un astfel de dispozitiv nu trebuie sa fiti profesionist, ci doar sa puteti urmari cu mare atentie pasii care sunt descrisi in manualul de utilizare si sa instalati softul care insoteste aceasta interfata.

Odata ce ati reusit instalarea acestui program si analizati pasii care trebuie urmati, va dura doar cateva minute pana sa aflati diagnosticul. Erorile cu cre se confrunta practic autoturismul din punct de vedere electric vor fi afisate pe tester si veti putea sa actionati in timp util, pentru a nu avea mai tarziu probleme grave.

In concluzie, aceasta ar fi in cateva cuvinte, interfata pentru diagnoza auto.

0 Shares
You May Also Like