Transportul containerizat, serviciu profesional de la Euroluc Trans

0 Shares
0
0
0

Domeniul transporturilor este unul care se dezvoltă în permanenţă, iar complexitatea serviciilor oferite de firme de profil nu face decât să susțină o astfel de afirmație. Euroluc Trans este un exemplu excelent în acest sens, firma având o activitate vastă – transporturi variate (maritime, feroviare, aeriene, rutiere, agabaritice, de mărfuri periculoase etc.), intermediere dispecerat, vânzarea și transportul de containere, vânzarea de camioane și autoturisme.

Revenind la serviciile de transport, marfa are nevoie de o atenție deosebită, cu atât mai mare fiind cu cât aceasta intră în categoria celor periculoase, perisabile sau cu potențial de deteriorare crescut. Mai mult ca niciodată este încurajată ideea de transport containerizat – despre acesta și serviciile oferite de Euroluc Trans vei afla mai multe în cele ce urmează.

Transportul containerizat

Sunt preferate mijloacele de transport cu o construcție robustă și ușoară, respectiv din cele cu cel mai mic coeficient din țară. În rândul celor recunoscute pentru echilibrul oferit din punct de vedere al costurilor pe care le implică intră transportul cu containere, pe autotren – alcătuit din autotractor și semiremorcă, cel care se pretează de altfel în condiții remarcabile la transportul de încărcături grele, pe distanţe mari.

Există o serie de aspecte importante ce trebuie avute în vedere privind eficienţa sporită în exploatarea containerelor. Spre exemplu, e necesar să se încadreze într-un anumit spațiu specific mijloacelor de transport ca cel anterior menționat. Din acest motiv, containterele disponibile spre vânzare astăzi se găsesc în dimensiuni standardizate.

În acest fel facilitează operațiunea de transbordare între mijloacele de transport utilizate, fără a presupune un consum prea mare a forțelor de muncă.

Caracteristici tehnice ale containerelor

Un avantaj major al containerelor este că prezintă caracteristici tehnice care fac posibilă utilizarea lor în situații variate, deci sunt o opțiune și în ceea ce privește diferite tipuri de transport. Parametrii dimensionali reprezintă un aspect asupra cărora trebuie să îți îndrepți mereu atenția.

Containerele pot fi transportate pe cale ferată, pe apă, pe șosea, necesită manipulare prin mijloace tehnice diverse, care să le faciliteze încărcarea și descărcarea, transbordarea.

Raportat la dimensiunile exterioare specifice lor, care trebuie să fie standardizate I.S.O. și totodată unificate, acestea se exprimă în picioare – ft (feet). Sunt utilizate de Euroluc Trans pentru a efectua transportul de mărfuri diverse, dar totodată sunt și parte din serviciile de vânzare pe care compania le pune la dispoziția publicului. Iată care sunt, sumar, dimensiunile acestora:

*1 ft (feet-unitatea de măsură în care găsești exprimate dimensiunile containerelor) – 0.3048 metri.

                *HC – Hi Cube sau High Cube – sunt similare din punct de vedere al structurii cu varianta standard, dar mai înalte.

– 20 ft – 6 metri, de 30 ft – 9 metri, 40 ft – 12 metri.

– 45 ft HC – 13,7 metri (sunt un interes major astăzi, fiind ideale pentru organizare, depozitare și transport). Au o capacitate maximă de încărcare de 26,500 kg, înălțimea interioară de 2,8 m, iar lățimea de 2,5 m.

Fiecare container are în construcție o serie de elemente standardizate la nivel internațional, precum piesele de colț, spre exemplu. Acestea au un rol bine determinat în construcția containerelor.

Sunt cele care permit cotarea lor de utilajele concepute special pentru a realiza prinderea automată a pieselor despre care menționez. O altă funcție este de a asigura fixarea containerului pe mijlocul de transport destinat, prin piesele inferioare de colț.

De asemenea, acestea sunt responsabile de prelucrarea greutății pe care o exercită acele containere dispuse la un nivel superior, permițând totodată și cuplarea unor containere de dimensiuni mai mici, ca de exemplu unul de 20 ft HC în unul de 40 ft HC.

Avantajele transportului containerizat prin Euroluc Trans

Sunt preferate și cu cerere tot mai mare serviciile de transport oferite de Euroluc Trans prin containere, respectiv serviciile de furnizare a containerelor la noi în țară.

Pentru cei interesați, firma oferă livrare la adresa indicată, ceea ce vine la pachet cu alte avantaje – financiare mai ales, pentru că astfel costurile de transport, de manipulare, de ambalare sunt mai mici. Să nu uităm nici că asigură integritatea calitativă și cantitativă a mărfii. Atât pierderile de marfă, cât și avariile pe care acestea le-ar putea suferi sunt însemnat reduse.

Despre alte avantaje ale containerelor, respectiv al transportului de containere sau prin containere poți cere mai multe informații specialiștilor Euroluc Trans sau îi poți urmări pe conturile de socializare pe care sunt activi (Facebook, Instagram) și unde postează video-uri explicite privind activitatea pe care o desfășoară.

0 Shares
You May Also Like