Cum sa alegi un service bun pentru reparatia smartphone-ului?

0 Shares
0
0
0

Este important sa gasesti un service specializat pe depanarea device-ului tau mobil sau a mai multor device-uri, de la acelasi producator. Pentru reparatii telefoane Bucuresti, acceseaza ServiceGsm.ro.

Nu vrei sa-ti duci telefonul la un service unde va fi reparat de un specialist, care nu s-a mai intalnit niciodata cu marca sau cu modelul smartphone-ului pe care il detii. Nu spunem ca reparatiile nu ar decurge bine, dar preferabil ar fi sa nu o faci. Vrei pe cineva cu experienta sa-ti repare telefonul si vrei asta din cateva motive:

  1. Daca service-ul tau repara des astfel de telefoane, vor avea cu siguranta pe stoc multe dintre piesele necesare pentru schimb.
  2. Daca specialistul care iti va repara telefonul are experienta, reparatia in sine va dura mai putin, iar tu iti vei putea ridica telefonul de la sediul service-ului, mai repede.
  3. Daca magazinul/service-ul unde iti duci telefonul la reparat, repara des device-uri ale marcii respective, este foarte probabil ca si piesele de schimb pentru acestea sa fie ceva mai ieftine.

De cele mai multe ori, pentru reparatiile minore, timpul de asteptare este de maxim 1 ora (daca te duci si astepti la sediu). In momentul in care te interesezi despre pretul unei reparatii, asigura-te ca intrebi si despre costurile manoperei si ale partilor de schimb, pentru a afla pretul total.

De asemenea, intreaba specialistii de la service cat timp va dura reparatia si daca iti vor trimite telefonul ei sau trebuie sa te intorci tu la magazin/service pentru a-l ridica. Service-urile care se respecta, suna clientul (sau dau un e-mail), imediat dupa ce reparatia a fost finalizata.

Sfaturi pentru pastrarea unui smartphone in conditii excelente, cat mai mult timp.

Investeste intr-o carcasa sau intr-o husa de protectie de calitate – un telefon mobil este in general un device destul de scump, chiar daca nu e un flagship. Fiind un device scump, merita cu siguranta protejat, pentru a-l putea pastra cat mai mult timp, fara sa fie nevoie sa mai investesti in altul, sa-l schimbi. Investeste asadar intr-o carcasa sau intr-o husa de protectie de calitate superioara, pentru a-ti proteja telefonul pe parcursul zilei, in diferite situatii.

Aceste carcase sunt excelente mai ales in momentul in care ti se intampla sa-ti scapi telefonul pe jos sau sa-l lovesti accidental. Unele carcase sunt rezistente la apa (water ressistant), asa ca nu va mai trebui sa-ti faci griji de contactele accidentale cu apa (cand ploua de exemplu).

Cumpara-ti un smartphone mai rezistent, daca stii ca le “accidentezi” des. Daca esti o persoana care nu vrea sa stea tot timpul cu grija telefonului si in general nu te gandesti la siguranta acestuia, cumpara-ti cel putin unul mai rezistent.

Exista anumite tipuri de smartphone-uri, suficient de performante pentru nevoile tale, construite sa fie foarte fiabile (rezistente la apa si praf si mai ales rezistente la socuri puternice). Astfel de telefoane pot fi carate oriunde, in excursii pe munte, la munca pe santier, etc. – fara sa-ti faci griji ca se vor strica la cea mai mica accidentare.

0 Shares
You May Also Like
Scurt istoric al aplicatiilor mobile

BlogScurt istoric al aplicatiilor mobile

Era anul 1998 cand compania suedeza de telecomunicatii, Nokia, a decis sa incorporeze o mica aplicatie pe telefoanele sale mobile, astfel…