Cum ne putem localiza telefonul?

Cum ne putem localiza telefonul?Atunci cand un apel soseste la MSC, MSRN-ul este folosit pentru determinarea si identificarea telefonului apelat. MSC mai departe mapeaza toate hub-urile de retea din zona pentru a informa telefonul ca exista un apel emis catre el. Daca subscriberul raspunde, o cale de “speech” este creata intre zona de Visiting MSC si Gateway MSC, inapoi catre reteaua apelantului si astfel incepe apelul.

Este de asemenea posibil ca numarul de telefon apelat sa nu raspunda. Daca subscriberul apelat este ocupat sau desfasoara o alta convorbire, Msc-ul ruteaza convorbirea catre un numar prestabilit numit Call Forward Busy sau CFB.

In mod similar, daca subscriberul nu raspunde apelului dupa un anume timp (in general 30 de secunde), se intampla acelasi lucru. Operatorul poate decide sa seteze aceste valori ca “default” pentru voice mail-ul mobilului, in asa fel incat, apelantul poate lasa un mesaj vocal, chiar daca nu i se raspunde.

Daca subscriberul nu raspunde paging requestului din diferite motive, fie ca este iesit din zona de acoperire a retelei sau pur si simplu bateria telefonului s-a descarcat, atunci Visited MSC ruteaza apelul catre un numar predeterminat sau CFNRc number.

Un utilizator al serviciului de roaming ar trebui sa evite astfel de servicii in reteaua vizitata, pentru ca de obicei acestea presupun costuri suplimentare semnificative.

Voice Charges sau tarifele vocale.

In Statele Unite si Canada, apelantii platesc costurile conectarilor prin Gateway MSC-ul companiei de telefonie cu care au contract, indiferent de locatia telefonului.

Datorita faptului ca numerelor de telefoane mobile li se dau numere de localizare geografica standard, potrivit North American Numbering Plan, apelantii vor plati in consecinta aceeasi suma pentru a putea apela retele de telefonie fixa sau mobila din acea zona geografica.

Subscriberii la retelele de telefonie mobila platesc pentru timpul efectiv in care s-a desfasurat convorbirea si nu pentru convorbirea in sine. Timpului alocat astfel convorbirii, i se aplica tarifele acceptate prin contract, daca vorbim de un abonament sau sunt deja preplatite daca folositi cartele Prepaid.

Anumite planuri tarifare are retelelor de telefonie mobila includ si roaming cu acoperire nationala, pentru tari cu mai multe state componente asa cum ar fi SUA sau Canada, fara a percepe taxe suplimentare pentru acest lucru.

Retelele mobile din Europa, Asia(exceptand Hong Kong, Macao si Singapore), Australia si Argentina, companiile tarifeaza subscriberii doar pentru apelurile efectuate, cele primite fiind gratuite.

Acestea sunt “free” sau gratuite doar pentru cazul in care apelantul nu foloseste serviciile de tip roaming asa cum le-am descris mai sus. Cu toate acestea, de obicei subscriberii platesc sume semnificativ mai mari, atunci cand aleg sa apeleze in retelele mobile.

Prefixuri speciale sunt folosite atunci pentru a desemna numerele de mobil in asa fel incat apelantii vor cunoaste dinainte faptul ca suna intr-o retea mobila, care percepe taxe suplimentare si pot alege in acest caz, sa nu mai continue apelul.

Din punctul de vedere al apelantului, nu conteaza unde se afla subscriberul retelei de telefonie mobila, deoarece procesul tehnic in sine de conectare in vederea desfasurarii convorbirii (apelului), este acelasi indiferent de retea.

Daca doriti servicii de reparatii Gsm, la cele mai inalte standarde din Romania si Uniunea Europeana, vizitati Service Gsm Bucuresti.

Random Posts:

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *